sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Pubissa

Perjantai-iltana (tai oikeastaan lauantain puolella) kävin Jyrin kanssa ensimmäisen kerran paikallisessa pubissa, Glomfjordin keskustassa. Pubin vieressä sijaitsee kätevästi grilli - jos ilta venyy pitkäksi, yöruualle ei ole pitkä matka! Pubi on auki yleensä keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Usein tarjolla on live-musiikkia ainakin yhtenä iltana.

Yllättävää kyllä, pubiin oli sisäänpääsymaksu myös perjantaina, vaikka musiikkipuolta (ja kahden lampun valoshowta) hoiteli dj. Merkiksi sisäänpääsymaksusta sai paperisen lipun ja leiman käteen. Leima on pikkuhiljaa onneksi haalenemassa. Heti puolenyön jälkeen asiakkaita ei vielä juurikaan ollut, mutta puoli yhteen mennessä paikka oli jo aika täynnä. Kuulemma tavallisesti asiakkaita onkin aina vähemmän perjantaisin kuin lauantaisin.

Juomavalinnoista voisin sanoa, että valitsemalla drinkin tai oluen ei erotu paikallisista asiakkaista. Jopa kahvinjuojia oli asiakkaissa enemmän kuin viininjuojia! Hintataso juomissa oli täkäläisittäin normaali: iso keskiolut ja lasillinen punaviiniä maksoivat yhteensä hieman yli 17 euroa. Musiikivalikoimassa olivat enimmäkseen edustettuna tämänhetkiset tanssilistahitit, höystettynä pienellä määrällä 1980-luvun amerikkalaista tukkaheviä ja parinkymmenen viime vuoden aikaisia norjalaishittejä (joissa muut asiakkaat lauloivat antaumuksella mukana). Musiikkia soitettiin sen verran kovalla, että kaikenlaiset keskustelut piti hoitaa lähinnä huutamalla. Hotellin baari sopii siis pubia paremmin keskusteluihin lasillisen äärellä Glomfjordissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti