keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Synkeä vuosi liikenteessä

Nordlandissa vuosi 2010 oli liikenteessä synkeä. Liikenneonnettomuuksissa kuoli 22 ihmistä, vakavasti loukkaantui 35. Vuotta aiemmin kuolonuhreja oli huomattavasti vähemmän, 11. Lisäys kuolonuhrien määrässä Nordlandin alueella oli suurinta koko Norjassa.

Koko ajan, kun olemme Norjassa asuneet, täällä on käyty julkisuudessa valtakunnan tasolla keskustelua maan tiestön huonosta kunnosta ja liikenneturvallisuudesta. On pohdittu erilaisia ratkaisuja, niiden kustannuksia ja rahoitusta. Lisäksi autoilijoita muistutetaan säännöllisesti turvaväleistä, turvavyön käytöstä, ajonopeuden sopeuttamisesta keliin jne.

Viime lauantaina Bodön tuomiokirkossa vietettiin muistohetki liikenteessä kuolleille. Samana päivänä tien nro 80 varrella muistutettiin liikenneonnettomuuksien uhreista hyvin näkyvällä tavalla: 22 poliisikoulun oppilasta seisoi tien varrella ja kukin heistä piti käsissään isoa, valkoista ristiä. Tarkoitus oli yrittää saada ihmiset edes hetkeksi ajattelemaan omaa liikennekäyttäytymistään ja sitä, että kuka tahansa voi itsekin joutua onnettomuuteen.

Esim. Avisa Nordland ja NRK julkaisivat 15.1.2011 uutisen Bodön muistohetkestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti