torstai 20. tammikuuta 2011

Lisää lunta

Viikon aikana sää on vaihdellut melkoisesti: aluksi oli kirpeä pikkupakkanen ja kirkkaita, tuulettomia päiviä. Viikonloppuna riehui talvimyrsky, ja sen aikana siirryttiin plussan puolelle ja vesisateeseen. Alkuviikolla olikin sitten jo korkeimmillaan +4 astetta ja koska vettä oli satanut useampana päivänä, metrinen kinos pihassamme oli jo hyvää vauhtia kutistumassa ja sulaneesta lumesta johtuen vettä oli keskustassa pahimmissa paikoissa nilkkoihin asti.

Aloimme olla hieman huolissamme talomme katolla olevasta lumimäärästä. Lumi ei edes sään lauhtumisen myötä alkanut tulla itsekseen alas. Toisaalta juuri ajatus siitä, että valtaisa lumimäärä tulisi hallitsemattomasti alas ja pahimmillaan jonkun niskaan, oli pelottava. Lumimäärä katolla alkoi tuntua jo talossa sisälläkin: ovet eivät enää menneet kiinni. Jumpassa kuulin vastaavista ongelmista muuallakin: mm. Glomfjordin terveyskeskuksessa vessojen ovet eivät menneet kiinni!

Lumi käytiin katoltamme pudottelemassa toissa päivänä. Katolta pudoteltu lumi yhdistettynä pihalla valmiiksi olleisiin kinoksiin sai pihamme näyttämään lumenkaatopaikalta. Isoimmat lumikasat käytiin eilen hakemassa pihaltamme pois - samoihin aikoihin alkoikin taas sataa lunta oikein kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti