keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Suksille käyttöä?

Glomfjordissa on pari viime päivää satanut vettä, räntää, rakeita ja lunta. Lämpötila on ollut alempi kuin tammi-helmikuussa; pari-kolme astetta nollan yläpuolelle ollaan sentään onneksi päästy päivisin. Yöpakkasia on kyllä ollut ja sääennusteen mukaan niitä on tulossa lisääkin. Optimistiset paikalliset ovat lumisateiden jatkuessa jo miettineet, mahtaisiko hiihtomahdollisuuksia alkaa löytyä muuallakin kuin tunturissa.

Lumi ei ole täällä asuinalueilla kuitenkaan onneksi jäänyt maahan kuten esim. Bodössä, jossa NRK:n eilisen uutisen mukaan ollaan jouduttu kunnolla lumitöihin ja "epätoivoiset nordlandin asukkaat" hankkivat nyt kilvan äkkilähtömatkoja lämpimiin maihin. Nordlandin säätilanne on saanut normaalia enemmän huomiota NRK:n uutisissa: edelleen jatkuvan julkisen sektorin lakon vuoksi vain pohjois-Norjan sääennuste on normaalisti ja kokonaan [NRK:n] tv-uutisissa.

Tämä on ollut säiden kannalta tähän mennessä omituisin kevät Glomfjordissa. Ensimmäisenä keväänämme satoi vettä kuusi viikkoa joka päivä toukokuun alusta juhannukseen. Keskiyön aurinkoa ei päässyt näkemään kertaakaan. Viime vuonna touko-kesäkuun vaihde oli kylmä, mutta viikkoa ennen juhannusta rikkoutui helleraja monena päivänä. Juhannuksena oli kylmää ja sateista. Keskiyön auringon pääsi sentään kesäkuussa näkemään. Eilisiltana pääsin ihailemaan auringonpaistetta keskiyön tienoilla, mutta kun kurkotti vähän enemmän näki, että automme päälle oli kasautunut räntää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti