maanantai 28. toukokuuta 2012

Fjelltrimmen 2012

Olen aiemminkin kirjoittanut Melöyn vuosittaisesta Fjelltrimmen-kuntoliikuntatapahtumasta. Juhlavuoden kunniaksi tänä vuonna on tarjolla 20 Fjelltrimmen-reittiä. Fjelltrimmen-reitit sijaitsevat ympäri Melöytä, niinpä viisi reittiä vaatisi yhden tai useamman lauttamatkan Glomfjordista, joten niiden suorittamiseksi pitää sopeuttaa oma kulkeminen lautta-aikatauluihin. Reiteistä 12 kpl on vielä niin lumisia, ettei polkuja ole käyty merkkaamassa.

Emme ole vielä ehtineet hankkia suorituskortteja, mutta kävimme silti jo eilen kävelemässä yhden poluista (Koppen, Engavågen). Kyse oli aika kevyestä reitistä, nousua oli vain 300 metriä ja polun pituus yhteensä n. 3 km. Matkaa Glomfjordista Engavågeniin on n. 55 km, joten aikaa rastin suorittamiseen kului useampi tunti.

Sää oli kävelemään lähtiessämme upean aurinkoinen, lämpötila Engavågenissa n. +16. Kävelylenkin aikana sää alkoi kuitenkin muuttua tuuliseksi ja viilentyä. Suorituskirjan luo päästyämme (reitin korkein kohta) tuulenpuuskat olivat välillä jo niin voimakkaita, että tuntui hyvin vaikealta pysyä pystyssä. Sade alkoi onneksi vasta päästyämme takaisin autolle. Kun olimme lähteneet Glomfjordista Engavågeniin, sää oli aurinkoinen ja lämpötila lähes +21 astetta. Kun tulimme kotipihaan, lämpötila oli +6 astetta ja vettä satoi kaatamalla.

Jyri sai myrskyisästä tuulesta huolimatta otettua kuvan meikäläisestä Koppenilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti