lauantai 19. toukokuuta 2012

Opiskelun lomassa...

... ehdin taas Helsingissä harrastaa myös kulttuuria ja näitä kahta tapahtumaa suosittelen:

Teatteri Takomo: Amerikkalainen tyttö. Näytelmä perustuu Monika Fagerholmin samannimiseen romaaniin. Näyttämösovitus on energinen ja mielenkiintoinen, rooleissa pelkästään naisia. En ole kirjaa lukenut; esityksessä pysyi mukana, vaikkei romaania tuntisikaan. Suosittelen - erittäin mielenkiintoinen teatterielämys! Esitys on saanutkin positiviisia arvioita. Pientä miinusta tulee paljohkosta savusta ja paikka paikoin aika voimakkaasta äänenvolyymista. Jos istuu ensimmäisessä rivissä, kannattaa varoa, etteivät näyttelijät kompastu, kun aiot oikoa jalkojasi.
Teatteri Takomo: Amerikkalainen tyttö

Taryn Simon (Meilahden taidemuseo). Amerikkalaistaitelijan näyttelyssä on esillä valokuvia useammasta sarjasta vuosilta 2002-2010. En tuntenut etukäteen Simonin taidetta; kiinnostuin näyttelystä luettuani arvion siitä. Teossarjojen aiheet ovat keskenään aika erilaisia, mutta kaikista löytyi kiinnostavuutta ja loppuviimeksi myös yhdistäviä seikkoja. Suosittelen näyttelyä, mutta teosten katselemiseen kannattaa varata hyvin aikaa. Näyttely jatkuu kesäkuun puolelle, sen jälkeen loppuu Helsingin taidemuseon toiminta näissä tiloissa.
Taryn Simon (Meilahden taidemuseo

1 kommentti:

  1. Näyttely vei todella erikoisiin, kiinnostaviin ja vähän kaameisiinkin maailmoihin. Käytiin Jarin kanssa katsomassa se äitienpäivänä. Vähän haikeaa oli lähteä museorakennuksesta pois viimeisen kerran. Monta hyvää näyttelyä on siellä nähty.

    t. Saija

    VastaaPoista