torstai 1. maaliskuuta 2012

Melöy uutisissa

Melöyn asioita on lähiviikkojen aikana uutisoitu paikkakunnan ulkopuolella, lähiseudun ja valtakunnan mediassa. Uutiskynnyksen ylittäminen on - kuten olen aiemminkin maininnut - helpointa negatiivissävytteisillä asioilla. Niin nytkin. Tässä esimerkkejä:

Lisää työpaikkoja vaakalaudalla Glomfjordissa. Recin toiminta vielä jäljellä olevissa Norjan tuotantolaitoksissa ratkaistaan tänä vuonna. Glomfjordin tehtaalla toivotaan parasta, mutta odotetaan pahinta samalla, kun yritetään rankalla kulukuurilla osoittaa kannattavuus.

Viime vuoden lopussa lopetettiin yksi tehdas Glomfjordin teollisuuspuistossa. Glomfjordissa - ja koko kunnan alueella - on nyt myynnissä ennätysmäärä asuntoja. Glomfjordissa yksi ruokakaupoista (ainoa, joka on ollut auki myös sunnuntaisin ja jossa toimii asiamiesposti) on nyt lopettamassa.

Lumivyöry Melöyssä 23.2.2012. Sata metriä leveä lumivyöry katkaisi tien Melöyssä viikko sitten. Lumivyöryjä on täällä ollut toki aiempinakin talvina, esim. viime vuoden helmikuussa Glomfjordin laskettelukeskuksessa. Tällä kertaa lumivyöry katkaisi tien kohdassa, jossa hieman myöhemmin olisi aikataulun mukaan kulkenut koulubussi. Melöyn paikallismediassa julkisuutta saivat tuohtuneet koululaisten vanhemmat, joiden mielestä kunnan edustajat lupasivat jo viime talvena, ettei tällaisia tilanteita pääsisi talvisin sattumaan.

Epäpätevä opetushenkilöstö. Pari päivää sitten Melöy oli esimerkkinä NRK:n uutisessa, jossa käsiteltiin epäpätevän opetushenkilöstön käyttöä norjalaisissa kouluissa. Melöy kuuluu maan kymmenen huonoimman paikkakunnan joukkoon tässä suhteessa: lähes 23 % opetuksesta hoitaa epäpätevä henkilöstö. Koko maan keskiarvo on 3,8 %. Opettajakoulutukseen Norjassa hakee yhä harvempi; epäpäteviä opettajia haluttaisiin jatkossa pätevöittää erilliskoulutuksella. Pätevän opetushenkilöstön puute kouluissa ei ole kuitenkaan ainoa haaste Melöyssä, tänne on erittäin vaikeaa rekrytoida työntekijöitä myös mm. terveydenhuoltoon ja päiväkoteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti