perjantai 9. maaliskuuta 2012

"Ilmainen huonekalujen kuljetus Glomfjordiin"

Olemme Jyrin kanssa viimeisten kuukausien aikana pähkäilleet useamman kerran, miten saisimme olohuoneen kalustuksesta ja sisustuksesta toimivamman. Ensisijaisena toiveena on saada mukavampi tv:n ja elokuvien katselumahdollisuus. Erinäisten mittailujen ja suunnittelun jälkeen tulimme siihen tulokseen, että saisimme olohuoneeseen mahtumaan kaksi nojatuolia tv-nurkkaukseen. Netistä saimme selville, että toivomamme kaltaisia tuoleja olisi myynnissä myös meitä lähimpänä sijaitsevassa huonekaluliikkeessä (n. 20 km:n päässä, Örnesissä). Kyseessä on sama liike, josta kaksi vuotta sitten tänne muuttaessamme hankimme huonekaluja ja verhoja.

Kun menimme viime viikolla huonekaluostoksille, liikkeessä oli kaksi myyjää, muttei lisäksemme muita asiakkaita. Kumpikaan paikallolleista myyjistä ei ollut hoitanut parin vuoden takaisia tilauksiamme, eikä ollut meille muutenkaan entuudestaan tuttu.

Meitä palvellut myyjä esitteli valitsemiemme tuolien verhoiluvaihtoehtoja ja laskeskeli kokonaishintaa. Laskutoimituksen lopuksi nainen kertoi hinnan ja lisäsi, että kuljetus Glomfjordiin on ilmainen. Tässä vaiheessa emme olleet vielä antaneet minkäänlaisia tilaajatietoja. Minua alkoi tilanne naurattaa; kuluneiden parin vuoden aikana yhtä poikkeusta lukuunottamatta meidän tuntemisemme on sentään yleensä rajoittunut Glomfjordiin, omaan kylään. Olemme ilmeisesti alkaneet tietämättämme olla tuttuja kasvoja myös naapuritaajamissa!

Omituisinta tässä (ja aiemmin täällä kokemissamme vastaavissa tilanteissa) on aina se, miten henkilöt, joita me emme ole koskaan aiemmin nähneet, tuntuvat pitävän itsestäänselvänä ja kohteliaana sitä, että he tietävät, keitä me olemme.

2 kommenttia:

 1. Heh, kaikki tuntee apinan, sanotaan. Jos te olette ainoat suomalaiset tai yhdet harvoista ulkomaalaisista, niin kyllähän sillä jo julkkikseksi pääsee pienemmällä paikkakunnalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Glomfjordissa on ihan jonkin verran ulkomaalaisia (esim. töissä teollisuudessa), mutta me olemme ainoat suomalaiset.

   Ensimmäisinä kuukausina oli lievästi sanoen hämmentävää, kun paikalliset ihmiset ensimmäisen kerran tavatessa aloittivat keskustelun kertomalla (tavalla tai toisella) tietävänsä, keitä me olemme ja missä me asumme :)

   Poista