sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Bodössä teatterissa (tavallaan)

Bodössä näyttää olevan suhteellisen vilkas kulttuuritarjonta klassisesta musiikista teatteriin, jazzista ja rockista elokuviin ja näyttelyihin. Valitettavasti suurin osa kiinnostavista kulttuuritapahtumista on keskellä viikkoa ja se vähentää mahdollisuuksiamme osallistua niihin.

Riksteatretin Neiti Julie -näytelmän vierailuesitys Bodössä oli perjantai-iltana, joten hankimme siihen liput. Onnistuimme myös saamaan hotellihuoneen, joten varasimme pöydän ravintolasta. Tiedossa olisi siis kiinnostavaa ohjelmaa - ja pitkästä aikaa yhteinen viikonlopunvietto muualla kuin Glomfjordissa.

Bodössä satoi rankasti vettä perjantai-iltana, mutta kulttuuritalon ovien edessä paloivat ulkotulet, kun tulimme paikalle puoli seitsemän jälkeen. Klo 18.52 miesääni kertoi kovaäänisten välityksellä, että näytelmän alku tulisi viivästymään puoli tuntia. Esitys pyrittäisiin aloittamaan klo 19.30. Odotteluaikana olisi kahvitarjoilu.

Pöytävarauksemme ravintolaan oli klo 21.15. Ravintolasta oltiin soitettu aiemmin päivällä ja varmistettu, että olemme todella tulossa paikalle. Puhelun aikana Jyri oli saanut sen käsityksen, että ravintolassa toivottiin meidän pystyvän tulevan paikalle mieluusti jopa huomattavasti aikaisemmin, muttei missään tapauksessa myöhemmin kuin klo 21.15. Teatteriesityksen myöhästymisen vuoksi olisimme ehtineet ravintolaan n. klo 21.45. Tämäkin aika-arvio oli pätevä vain, jos esitys todella alkaisi klo 19.30.

Menimme lipputiskille ja kerroimme, ettemme voi jäädä katsomaan näytelmää muiden aikataulusitoumusten vuoksi. Lippumyyjä palautti rahat lipuistamme tekemättä asiasta sen suurempaa numeroa. Palvelu oli tältä osin hyvää. Hieman tietysti ihmetytti se, että tieto esityksen myöhästymisestä saatiin niin viime tipassa.

Teatteriin olisimme voineet toki jäädä, jos olisimme peruuttaneet pöytävarauksemme ja luottaneet mahtuvamme paikalliseen pizzeriaan tai pihviravintolaan tai tyytyneet grillikioskin tarjontaan (ruokaravintolat Bodössä sulkeutuvat myös viikonloppuisin todella aikaisin!). Tällä kertaa halusimme kuitenkin satsata ruokailuun - Neiti Julie on sentään tullut nähtyä elokuvaversiona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti