torstai 29. maaliskuuta 2012

Turskamato

Täällä asuessa on tullut nähtyä kaikenlaisia luonnonihmeitä ja -ilmiöitä. Tämän viikon maanantaina näimme turskamatoja (olisivat voineet jäädä näkemättä!).

Jyri sai maanantaina saaliikseen kaksi turskaa. Fileointi oli jo loppusuoralla molempien kalojen osalta, kun Jyri havaitsi yhdessä fileessä liikettä. Matoja löytyi lopulta molempien kalojen fileistä.
- Yök, kommentoin minä.

Sattumalta olimme viime kesänä Ruotsissa käymässä juuri siihen aikaan, kun sikäläisessä mediassa oli juttuja turskamadoista. Myös suomalaismediat ovat asiasta kirjoittaneet. Löysin lisäksi Eviran tiedotteen asiasta.

Olemme Jyrin pyytämää turskaa suhteellisen usein syöneet, lähes aina pakastettuna. Joitain kertoja olemme valmistaneet tuoretta turskaa, mutta kumpikaan ei meistä ei tiedotteessa mainittuja oireita ole saanut (eikä kukaan vieraista ole kehdannut kertoa, jos on oireillut!)

Eviran tiedotteen mukaan pakastaminen tuhoaa loisen, mutta me pelasimme varman päälle. Jyri heitti turskafileet perkuujätteiden seuraksi roskikseen ja vei biojätepussin samantien roskikseen.

1 kommentti: