tiistai 13. maaliskuuta 2012

Glomfjordissa tapahtuu: paikallisuutisia

Uusi paloauto. Eilen illalla kauppareissulla meitä tuli vastaan paloauto. Päästyämme kaupan luo, samainen paloauto ajeli uudestaan ohi. Jyri tiesi kertoa, että teollisuuspuistossa toimiva tehtaan palokunta (joka on samalla Glomfjordin palokunta) oli saanut juuri eilen uuden paloauton.

Tänään näin paloauton pariin otteeseen uskaltauduttuani lyhyelle kävelylenkille säätä uhmaten. Mitä ilmeisimmin paloautoa halutaan esitellä koko kylälle - tai sitten jokaisen palokuntaan kuuluvan täytyy päästä uutta autoa kokeilemaan.

******

Vinterfestivalen. Jokavuotinen Vinterfestivalen alkaa tulevana viikonloppuna. Juhlinnan huipentavat perinteisesti lumilinnabileet festivaaliviikon viimeisenä iltana. Viime viikot on satanut vettä ja räntää ja lämpötila on matalimmallaan ollut noin nollassa. Mekin aloimme jo tuntea itsemme aivan paikallisiksi Jyrin kanssa, kun pohdimme, miten ihmeessä (ja mistä) lunta saadaan tarpeeksi liikenneympyrään. Huolemme oli selkeästi turha - sunnuntai-illasta alkaen on satanut lunta välillä todella sakeasti ja välillä vain sakeasti.

******

Varhaisesta keväästä takatalveen. Kuten tuossa aiemmin mainitsin, sää on tuntunut täällä viime aikoina jo sangen keväiseltä. Lämpöasteita on ollut parhaimmillaan seitsemän ja aurinko on paistanut muutamana päivänä mukavan lämmittävästi. Valitettavasti auringosta ja leutoudesta innostuneena myös meidän talomme etupihan kukkapenkistä alkoi nousta esiin kasveja. Valitettavasti, sillä nyt lunta on tullut parissa päivässä kymmeniä senttejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti