keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Lumisadetta ja ukkosta

Viime viikon torstaina saatiin ensimmäisen kerran tänä talvena avattua Glomfjordin laskettelukeskus muutaman päivän ajan jatkuneiden runsaiden lumisateiden jälkeen. Loppuviikko olikin mukavan aurinkoinen, päivisin lämpötila hieman plussan ja öisin pakkasen puolella. Sunnuntaikävelyllä havaitsimme, että laskettelumäessä oli suorastaan tungosta. Täällä on nyt meneillään hiihtoloma, laskettelukeskuksen kannalta yksi talven tärkeimmistä viikoista.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä alkoi myrskyinen tuuli (josta varoitettiin sääennusteissakin), jonka vaikutusta eilen vielä tehosti lumipyry. Ajokeli oli kehno, eikä ulkoilu houkuttanut. Laskettelukeskus jouduttiin pitämään sään vuoksi suljettuna.

Tänä aamuna sää oli muuttunut lumisateesta vesisateeseen. Aamupalaa syödessäni pääsin ikkunasta ihmettelemään salamaniskua. Välähdystä seurasi tietysti ukkosen jyrähdys - ja sen jälkeen ukkosenilma olikin jo ohi. Vesisadekin loppui hetkeksi, mutta on nyt taas alkanut. Laskettelukeskus on suljettuna tällä hetkellä suuren lumivyöryvaaran vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti