sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Lipeäkala

Lokakuun alusta alkaen valtakunnallisissa ja paikallisissa sanomalehdissä on ollut ravintoloiden mainoksia lipeäkalasta. Mainosten mukaan lipeäkalaa olisi saatavilla ainakin tietyissä ravintoloissa lokakuun puolivälistä alkaen.

Kyselin aiheesta viime viikolla trimgruppen lenkillä. Minulle kerrottiin, että lipeäkalan tarjoaminen ei tosiaankaan rajoitu joulunaikaan. Lipeäkalaa ei itse asiassa välttämättä ole lainkaan tarjolla joulupöydässä! Lipeäkalaa voidaan sen sijaan tarjota kyläilemään tuleville ystäville - lutefiskfesten oli ilmaisu, jota käytettiin. Lipeäkalan syöminen kuulemma sopii hyvin mukavaan yhdessäoloon. (Onneksi oli niin pimeää, etteivät muut trimgruppelaiset nähneet meikäläisen ilmettä.)

Lipeäkalan lisukkeina täällä tarjotaan kylmää hernekeittoa (oikeasti siis kylmä hernemuhennos, josta olen jo aiemminkin maininnut blogissani), joka ilmeisesti sopii mihin tahansa ruokalajiin. Mukana on lisäksi pekoninpalasia ja sinappikastiketta. Minulle painotettiin, että tärkeä rooli lipeäkalan syömisessä on myös akvaviitin nauttimisella. En yhtään epäile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti