keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Aktiivilomailua ja syysmyrskyä

Ystäväpariskuntamme Helsingistä tuli Glomfjordiin viettämään pitkää viikonloppua. Etukäteen olimme pähkäilleet Jyrin kanssa, millaista ohjelmaa täällä voisi keksiä - lopulta ohjelmaa olikin niin paljon, että aktiiviloma kuvasi päiviä parhaiten. Sää jatkui koko viikonlopun häikäisevän aurinkoisena, mutta myös erittäin tuulisena.

Kävimme tunturissa lyhyellä vaelluksella ja miehet kävivät kalastelemassa usemmassakin paikassa. Valitettavasti saaliiksi tuli vain kaksi alamittaista seitä, vaahtomuovia ja kalastustarvikkeita.
Tunturilla onnistuttiin bongaamaan sopuli ja ihmettelemään sitkeästi kukkivia kasveja. Rohkeimmat maistoivat tunturievääksi mainostettua kuivattua turskaa.
Ruskan värit ovat valloittaneet suurimman osan maisemasta - joskin vihreääkin vielä on näkyvissä.

Maanantaiaamuna lähtiessämme kohti Bodön lentokentää seitsemän aikaan aamulla oli lämmintä jo +14 asteen tienoilla. Olimme miettineet edellisiltana, mahtaisiko aamulla olla "kylmän yön jäljiltä" liukas keli.

Ajellessani Bodö-Glomfjord -välillä maanantaina (kolmatta kertaa viikon kuluessa!) ehdin ihmetellä lämpötilaa vielä hieman lisää: paikallisten mukaan aina kylmässä Reipåssa oli +19 ja Örnesissä +20 astetta! Jyri oli kuullut työpaikalla, että alkuviikosta tällä seudulla tosiaan rikottiin ajankohdan lämpöennätyksiä. Vaikka ilma oli uskomattoman lämmin, samanaikaisesti riehui tuuli raivokkaasti yli 20 m/s vauhdilla ja riepotti kaikkea mahdollista mukanaan. Myös syyssateista tuli paluumatkalla maistiaisia kuuroluontoisesti, tosin ennen Melöytä. Täällä Glomfjordissa ovatkin jatkuneet edelleen aurinkoiset ja tuuliset päivät, lämpötila on päivisin ollut maksimissaan +17!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti