sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Makrillia

Jyri nappasi eilen neljä makrillia saalikseen ja lauantaipäivälliseksi valikoitui kolme grillattua makrillia.

Olin huomannut NRK:n sivustolla jo aiemmin sopivan ohjeen: perattuihin makrilleihin hierotaan suolaa ja mustapippuria, kalojen kylkiä vasten asetellaan sitruunaviipaleita, koko systeemi piilotetaan pekonisiivujen alle ja kypsennetään grillissä. Grillimme ei ole paras mahdollinen, mutta hyvänmakuista ruuasta tuli silti. Jyri tosin olisi kaivannut lisää suolaa kaloihin.

Tämä oli ihka ensimmäinen kerta, kun valmistimme tuoreita makrilleja. Yllättäen 1970-luvulla painetusta suomenkielisestä keittokirjasta löytyi useita erilaisia makrillireseptejä ja sieltä otin idean graavaamisesta. Neljäs makrilli siis graavattiin ja sitä maisteltiin tänään aamupalalla. En oikein tiennyt, mitä odottaa, mutta kalasta oli tullut erittäin hyvänmakuinen. Toki vielä muutama muukin resepti on kokeilematta, mutta graavia makrillia syön mielelläni uudestaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti