tiistai 13. heinäkuuta 2010

Illat pimenee jouluun...

Uutisista päätellen Suomessa on kärvistelty melkoisessa hellesäässä. Toivottavasti edes rippeitä siitä riittää vielä meidän tulevan Suomen-reissumme ajaksi!

Täälläkin päästiin viime perjantaina ja uudestaan sunnuntaina nauttimaan yli +20 asteen lämmöstä. Lauantai siinä välissä oli epävakainen ja iltaa kohden enimmäkseen sateinen. Täällä on muuten aamupäivisin ihan mahdoton (ainakin näin ei-syntyperäisenä!) ennustaa, kuinka lämmin päivä on tulossa. Lämpötila nousee iltaa kohden ja parasta auringosta nauttimisaikaa on tarjolla yleensä vasta iltapäivällä.

Viime viikko sinällään oli yllättävänkin vähäsateinen lähiaikoihin verrattaessa, mutta tällä viikolla vahinko näytetään otettavan takaisin. Eilen sateli pitkin päivää, tänään sadetta on ollut tarjolla puolilta päivin asti.

TV:n sääennusteessa näytettiin eurooppalaisia nauttimassa helteistä ja samalla kerrottiin, että helleaalto kiertää Norjan. Sen sijaan eteläisessä Norjassa riehuneet ukkoskuurot ovat kuulemma tulossa kohti Pohjois-Norjaa.

Valoisa aika alkaa vähetä ja pimeys voittaa tunteja vuorokaudesta. Aurinko nousee Glomfjordissa klo 1.59 ja laskee klo 00.14. Sateen vuoksi päivisin on välillä niin pimeää, että syksy tuntuu olevan liian lähellä. Erityisesti norjalaiset tuttavamme ovat kyselleet, näimmekö keskiyön aurinkoa kertaakaan tänä kesänä. Vastaus on kielteinen.

Paikallinen sääennuste lupaa tänne Glomfjordiin taas seuraavan Suomen reissumme ajaksi mukavan lämmintä ja vähäsateista keliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti