tiistai 29. kesäkuuta 2010

Kesä!

Kesä! Ainakin yhden päivän ajan eli tänään on ollut lämmintä, aurinkoista ja kaivatun kesäistä. Alkoi jo usko loppua, kun sadekaudelle ei tuntunut tulevan loppua lainkaan. Eilisiltana ei enää satanut, mutta kävelylenkillä tuntui viileältä useista vaatekerroksista huolimatta. Olin kyllä ihan tyytyväinen jo pelkästään sadetauosta!

Täällä ei enää ole ollut jäljellä kuin yksi puheenaihe viime aikoina - sää. Porukka tuntuu jakautuvan karkeasti kahteen leiriin: toiset olisivat valmiita puheidensa mukaan kestämään viileän sään, jos sade vain loppuisi. Toiset puolestaan kestäisivät kyllä sadetta - jos vain sää olisi lämpimämpi.

Tällekin päivälle oli sääennusteen mukaan tiedossa sadetta ja viileyttä, mutta ennusteen vastaisesti tulikin aurinkoa pilvettömältä taivaalta ja meidän lämpömittarimme mukaan +19 astetta. Ilma kyllä tuntui paljon lämpimämmältä. Tarpeeksi lämmintä oli ainakin meikäläiselle istuskella useita tunteja terassilla shortseissa ja topissa lukemassa aikakauslehtiä.

Huomiselle onkin taas sääennusteen mukaan luvassa tihkusadetta. Myös viikonlopuksi näytettäisiin ennustettavan sadetta. Jos ennuste toteutuu, samalla särkyy eräs viime kuukausina toistunut kuvio: aina, kun olemme viikonlopun poissa Glomfjordista, täällä on hetkellisesti sateetonta (tai ainakin liki sateetonta), mutta jo paluumatkallamme Bodöstä tänne alkaa sataa suorastaan raivoisasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti