sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Kesä?

Allakan mukaan on kesä, kesäkuun ensimmäinen viikko. Neljä päivää sitten täällä olikin mitä mainioin keli: aurinkoista ja lämpöasteita parikymmentä. Paikallisen ravintolan terassilla istui runsaasti väkeä, eikä päälle tarvinnut edes pitkähihaisia vaatteita. Torstaina alkoi sadekausi tai siltä ainakin tuntuu. Viime päivät on satanut lähes taukoamatta ja eilen tuli vaihtelun vuoksi rakeita.

Pihamme kukkapenkit ovat kuin hävityksen jäljiltä. Sateen seuralaisena on ollut voimakas tuuli. Se on riipinyt kukkasten terälehtiä irti ja taivuttanut varsia, katkonutkin niitä. Kadulla kulkevilla ihmisillä on iltaisin pipot ja käsineet, yhdellä koiranulkoiluttajalla näytti olevan toppatakki. Lämpötila on päivisin kohonnut maksimissaan seitsemään lämpöasteeseen ja laskenut öisin lähelle nollaa.

Valoisaa aikaa on nyt käytännössä ympäri vuorokauden, teoriassa vielä lyhyt hämärän hetki yhden tienoilla. Sadesää on kuitenkin pimentänyt kaiken ja ympäri vuorokauden on tasaisen harmaata. Perjantaina oli tosin pari aurinkoista hetkeä, joita seurasi muhkea kaatosade. Jyri teki pikareissun Osloon viikon lopulla ja siellä kuulemma otettiin puistoissa aurinkoa, lämpötila oli lähes hellelukemissa.

Me emme voi sanoa, ettei meitä varoitettu: paikalliset kertoivat suunnilleen ensimmäiseksi säästä puhuttaessa, että täällä ollaan talvet ja kesät melkein samoissa lämpötilalukemissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti