keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Harvinaisia hälytysääniä

Suomessa asuessa oli tottunut hälytysajoneuvojen ja erilaisiin muihin liikenteen ympärivuorokautisiin ääniin. Glomfjordissakin liikennettä on kyllä ympäri vuorokauden ja vuoronvaihtumiset teollisuuspuiston tehtaissa huomaa öisinkin liikenteen hetkellisenä lisääntymisenä. Hälytysajoneuvojen sireenejä ei täällä ole kuulunut. Kertaalleen keväällä tosin teollisuuspuiston hälytinjärjestelmään tuli jokin oikosulku ja minuuttitolkulla soi vaara ohi -merkki. Poliisiauton olemme nähneet vain kerran Glomfjordissa ja kerran tänne johtavalla tiellä. Paloautoja näkee silloin tällöin, mutta ne kuuluvat teollisuuspuiston palokuntaan ja ajelevat ilmeisesti verryttelymielessä kylällä.

Eilen päivällä oli helppo havaita, että jotain erikoista oli tapahtunut, kun paloautoja pyyhkäisi pillit ulvoen ja valot vilkkuen talomme edessä kulkevalla kadulla. Läheisessä tietunnelissa oli rekan rengas syttynyt palamaan. Jollain tavalla rekka oltiin saatu pois tunnelista, jonne palava rengas oli jäänyt muodostamaan savua ja muuta haittaa.

Tietoni uutisesta ovat erittäin hajanaiset ja rajalliset, koska se ei ylittänyt uutiskynnystä missään valtakunnallisessa verkkomediassa. Esimerkiksi NRK:n (paikallinen YLE) sivuilta löytyi sen sijaan kylläkin juttu lampaasta, joka oli saattanut itsensä jumiin parkissa olleen matkailuauton renkaaseen. Paikallisessa mediassa uutisen olisi luullut olleen, mutta sielläkin oli tarjolla muita juttuja, aiheena mm. lähiseuduilla kalastusreissulla ollut kuningas. Totuuden nimissä on mainittava, että uutistarjontaa kyllä hallitsevat nyt aika lailla täkäläiset lakot (mm. lentokenttien turvamiehet) ja tietenkin jalkapallo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti