keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Vuodenajat sekaisin

Käväisimme viettämässä ns. perinteisin menoin Vappua Helsingissä. Helsingissä pääsi ihastelemaan keväistä kaupunkia, hengittämään katupölyä ja hämmästelemään aukirevittyjen katujen määrää. Edellisestä Suomen reissusta oli kuitenkin jo kulunut niin monta kuukautta, että ainoastaan viileä ilma harmitti. (Onneksi sain lainaksi lämpimän villapaidan.) Kiitokset vielä kerran Saijalle villapaidan lainaamisesta sekä Anulle ja Terholle mainioista vappubileistä!

Jyri sai Glomfjordista jo Suomeen viestejä, joissa varoitettiin lumisuudesta ja lumisadetta riitti myös paluumatkallemme Bodön lentokentältä Glomfjordiin. Eilen oli taas ihanan keväistä ja kukkapenkkini etupihalla näytti elpymisen merkkejä. En kuitenkaan ehtinyt ottaa siitä todisteeksi valokuvaa ennen lumisateen alkamista. Tänään onkin satanut lunta, räntää ja vettä.

Omituisella tavalla ovat täällä vuodenajat sekaisin: kevään sijaan on takatalvi, mutta aurinko nousee ennen neljää. Pihapuussamme viihtyvä vuononlintu aloittaa äänekkään aamuaariansa heti kolmen tienoilla, mutta takapihalle ei käytännössä vieläkään ole menemistä syvän hangen takia. Lämpötilat ovat plussan puolella - eikä tänne ole luvattu sääennusteessa lähipäiviksi edes yöpakkasia (kuten Helsingissä näyttäisi olevan). Kohmeisia kärpäsiä ja perhosia on nähty jo pääsiäisestä asti - ehkä varmin merkki vuodenajan vaihtumisesta tulevatkin olemaan kyläraitilla hengaavat hirvenvasat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti