keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Euroviisut

Euroviisuilta ei ole voinut talven ja kevään kuluessa välttyä Norjassa. Ensin valittiin maan edustajaa monen lähetyksen verran ja sen jälkeenkin TV:ssa on ollut kaikenlaisia aiheeseen enemmän tai vähemmän löyhästi liittyviä ohjelmia.

Viime maanantaista (eli kansallispäivästä) alkaen Oslossa on ollut kaikenlaisia tapahtumia ja esityksiä keskellä kaupunkia. Norjan viisuedustajaa on haastateltu likipitäen koko ajan jossain mediassa ja aiheista onkin alkanut tulla hieman pulaa. Viime viikkoina on venytetty usean päivän mittaisiksi otsikoita Norjan viimevuotisen ja tämän vuotisen viisuedustajan mahdollisesti huonoista väleistä. Viime päivinä puolestaan on uutisoinnissa ihmetelty, onko Norja-Ruotsi -akselilla meneillään viisuromanssi.

Pari päivää sitten valtakunnallisessa norjalaismediassa alettiin innostua Suomen viisuehdokkaasta. Useampikin viisuasiantuntija veikkasi Suomea melko lailla saletissa finaaliin ja Suomen edustajat saivat näkyvyyttä. Eilisen semifinaalilähetyksen aikana NRK:n kommentaattori kehui Suomen kappaletta ja sen potentiaalia. Pettymys olikin studiossa sitten suuri, kun tulokset tulivat. Heti tulosten julkistamisen jälkeen NRK:n ja VG:n (iso valtakunnallinen sanomalehti) verkkosivustoilla uutisoitiin Suomen finaalista putoaminen pääuutisena! Ei väliä, kuka pääsi jatkoon tai kuka muu putosi, mutta Suomen tie tyssäsi! Hassuinta oli, että putoamisuutinen oli päivitetty täkäläiseen mediaan ennen kuin se ilmestyi suomalaisille sivustoille. Lisäksi norjalaiset nettikeskustelijatkin harmittelivat Suomen putoamista ja kehuivat kappaletta, negatiivisia kommentteja ei juuri ollut. Kävin vertailun vuoksi katsomassa myös suomalaismedian nettikeskusteluja tästä aiheesta ja eroa oli.

VG oli järjestänyt eilen päivällä nettiäänestyksen, jossa siinäkin Suomen mahdollisuudet jatkoon näyttivät ihan varmoilta. NRK:n iltauutisissa semifinaalin jälkeen uutistoimittaja kyseli viisuasiantuntijalta juuri Suomen kohtalosta. Norjalaiset eivät valitettavasti saaneet eilisessä semifinaalissa äänestää.

Vielä tänäänkin oli VG:n sivuston etusivulla jatkouutinen, jossa suomalaisedustajat pääsivät kertomaan tuntemuksistaan ja tavoistaan karkottaa eilinen tappio ("Vil takle nederlaget med finsk vodka - Skål!").

2 kommenttia:

  1. Eikö kukaan ole tajunnut haastatella Jyriä paikallisuutisiin Suomen viisutappiosta? ;)

    VastaaPoista
  2. Ihan samaa asiaa olen täällä itsekin ihmetellyt! :D

    VastaaPoista