tiistai 27. huhtikuuta 2010

Grillikauden avaus

Grillikausi tuli avattua lauantaina, ei omalla pihalla vaan Glomfjordin keskustassa. Kyseessä oli Jyrin työpaikan järjestämä perhetapahtuma.

Omien eväiden grillaus ja syöminen ei toki ollut ainoa ohjelma. Paikalle pystytetyssä laavussa (kyllä, sama laavu kuin Vinterfestivalenilla) esiintyi glomfjordilainen tyttökuoro. Kaikki halukkaat saivat osallistua tietokilpailuun, jossa oli vain vaikeita kysymyksiä - kategorioina mm. paikallistietous ja lastenkulttuuri. Muutama aikuinen valittiin vapaaehtoisiksi naulaamiskisaan, johon olisivat kuitenkin olleet innokkaimpia osallistumaan paikallolleet lapset. (Lapsille annettiin mahdollisuus varsinaisen kisan jälkeen.) Laavussa oli myös tarjolla virvokkeita - ja totta kai vohveleita! Jyri kokeili nyt vihdoin vohvelia paikalliseen tapaan makealla hillolla ja smetanalla höystettynä.

Lauantaina ilma oli vielä mukavan keväinen, mutta sunnuntaina alkoi lumisade, joka eilen vaihtui ensin rankkaan vesisateeseen ja iltaa kohden uudestaan lumisateeseen. Ikkunasta ulos katsoessa on kuin keskitalvi ja lumiaurat ovat taas liikkeellä. Nyt on lämpöasteita, mutta huomisesta alkaen on luvattu päiväksikin pakkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti