maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäisestä arkeen

Pääsiäinen ja pääsiäisloma näkyi blogissanikin päivitystaukona. Pääsiäistä meillä oli viettämässä Jyrin veli perheineen (vielä kerran kiitokset mainioista tuliaisista!). Sää oli suurimman osan ajasta mitä parhain: yksi vieraista kärväytti käsivartensa palvoessaan aurinkoa terassillamme!

Norjalaiset pääsiäistraditiot eivät enää tänä vuonna yllättäneet viime vuoden tapaan. Vaahtotäytteiset suklaamunat lusikoineen ja marsipaanimakeiset taisivat tulla kauppoihin hieman viime vuotta aiemmin. Påskekrim-kritiikkejä alettiin julkaista sanomalehdissä ja tv:n kirjallisuusohjelmassa hyvissä ajoin maaliskuussa. Parin viikon ajan joka päivä tv:n kaikilla norjalaiskanavilla oli mahdollista seurata jotain rikossarjaa tai -elokuvaa. Påskfjellet-perinteen mukaisesti myös Glomfjordin laskettelukeskusta pidettiin avoinna lauantaina ja sunnuntaina, vaikka viime viikkojen vesisateet olivatkin sulattaneet lunta kovaan tahtiin.

Ja aivan kuten viime vuonnakin, varsinkin lähellä Ruotsin rajaa asuvat norjalaiset ruuhkauttivat naapurimaahan johtavat tiet käyttäessään kiirastorstain ostosreissuun. Ruoka, alkoholi, tupakka - ja suunnilleen kaikki muukin on ainakin sanomalehtien julkaisemien listojen mukaan Ruotsissa Norjaa halvempaa. Liikenneruuhkan lisäksi norjalaisten ostosreissut Ruotsiin aiheuttavat sen verran häiriöitä vuosittain juuri pääsiäisen aikaan, että tänä vuonna ruotsalaispoliisit saivat poikkeusluvalla toimia Norjan poliisivoimien tukena myös Norjan maaperällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti