perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kuningas Bodössä

Norjalaismediassa ei taida mennä päivääkään vuodessa ilman kuningasperheeseen liittyviä uutisia. Ainakin siltä tuntuu, kun lukee sanomalehtiä tai katselee televisiota. Kuninkaalliset matkustelevat ahkerasti pitkin ja poikin, ja ehtivät silloin tällöin jopa Nordlandiin asti. Kuninkaallisten viime vierailusta Melöyn alueelle on jo muutama vuosi aikaa, mutta esim. pari viikkoa sitten kruununprinssi oli Bodössä yliopiston vihkiäisissä.

Avisa Nordlandin mukaan viime lauantaina Bodössä käväisi myös kuningas, kyse oli tosin matkasuunnitelmaan kuulumattomasta välilaskusta. Kuningas oli ollut katsomassa ampumahiihdon Norjan mestaruuskisoja Bardufossissa, ja sieltä hänen piti päästä takaisin Osloon sotilaskoneen kyydissä. Kone ei kuitenkaan pystynyt laskeutumaan sumun takia.

Kuninkaan seuraava kotimatkavaihtoehto oli siirtyä ensin Tromssaan ja jatkaa sieltä Osloon skandinaavisen lentoyhtiön vuorolennolla. Kuningas pääsikin koneeseen, mutta jonkin ajan kuluttua eräs koneen matkustajista sairastui niin vakavasti, että kapteeni päätti tehdä sen vuoksi välilaskun Bodön kentälle. Bodön kenttä sulkeutuu lauantaisin suhteellisen varhain, joten pikavauhtia paikalle alettiin haalia työntekijöitä: paitsi että sairastunut matkustaja piti saada lääkärinhoitoon, kone piti myös tankata ennen matkan jatkumista.

Samaan aikaan, kun kuningasta kuljettanut kone teki välilaskun Bodön kentälle, sinne tuli myös ambulanssilento, joka oli matkalla Osloon kyydissään elinsiirtoleikkaukseen menossa oleva potilas. Ambulanssikone oli kuitenkin saanut tiedon, ettei pääsisi laskeutumaan Osloon sumun takia. Niinpä ambulanssilennolla ollut potilas otettiin välilaskun Bodöhön tehneeseen koneeseen. Tälle ylimääräiselle matkustajalle ei pystytty saamaan lippua, koska lentokenttä oli suljettu. Tromssasta Osloon matkalla olleen koneen kapteeni kiitteli kaikkia asianosaisia nopeasta toiminnasta poikkeuksellisessa tilanteessa. Yrityksistä huolimatta hovi ei antanut lauantaisesta tapauksesta lausuntoa. Hovista ainoastaan todettiin, että kuningas matkustaa sangen usein reittilennoilla.

Avisa Nordlandin uutinen Kongefly ble pasienttransport.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti