sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Toinen maailma

Oli erittäin hyvä, että Helsingissä käydessäni siellä vallitsivat kovat pakkaset höystettynä jäätävällä viimalla. Glomfjordissa asuessa voi nimittäin hyvin helposti ja nopeasti tottua miellyttävän leutoihin talvikeleihin. Kaksi päivää Suomesta palaamiseni jälkeen täällä oli kahdeksan lämpöastetta ja vesisade. Sadetta saatiinkin valitettavasti usemman viikon jakso putkeen. Samaiseen sadejaksoon osui myös pari hurjempaa talvimyrskyä, jolloin esim. kaikki julkinen liikenne oli pysähdyksissä ja yksityisautoilua kehotettiin välttämään.

Sää on aina suosittu puheenaihe jumpparyhmässä. Siellä valiteltiin keskustelussa lähinnä sitä, että vesisateet eivät tulleet "ajallaan" marras-joulukuussa. Tämän talven pakkaslukemiakin pidettiin normaalia kovempina, mutta kun kerroin Helsingin helmikuisesta kylmyydestä, keskustelijat alkoivatkin hämmästellä meikäläisen kylmänkestävyyttä. Sanoin, että palatessani Helsingistä Glomfjordiin tuntui kuin olisin siirtynyt toiseen maailmaan. Sään puolesta, siis.

Viime viikolla oli pari kaunista keväistä päivää: toinen päivä oli häikäisevän aurinkoinen ja lämpötila oli nollan tienoilla. Hanget hohtivat ja maisema oli kuin postikortista. Toinen päivä puolestaan oli vielä aurinkoisempi ja lämpötila nousi yli kymmeneen lämpöasteeseen. Räystäät tippuivat ja pihaamme palannut vuonontipu lauleskeli aarioita.

Tänään on taas palattu vesisateeseen ja harmauteen. Eilen alkoi perinteinen Vinterfestivalen, ja tämän päivän ohjelma sijoittui kokonaisuudessaan Glomfjordin laskettelukeskukseen. Runsaiden sateiden vuoksi laskettelukeskus on kuitenkin suljettuna.

Glomfjord Vinterfestivalen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti