sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Norja-Tanska 1-1

Viimeiset kaksi viikkoa norjalaismedioiden urheiluosioita on hallinnut Norja-Tanska -jalkapallo-ottelu, joka pelattiin eilen. Lehti- ja tv-juttujen määrästä olisi voinut päätellä kyseessä olevan (vähintään) jalkapallon MM-kisojen loppuottelu!

Viikon ajan ennen ottelua tuli päivittäin urheilun erikoislähetys, joka keskittyi vain ja ainoastaan tähän matsiin. Joka ilta haastateltiin molempien maajoukkueiden valmentajia, tähtipelaajia ja muita asianosaisia. Ottelun lopputuloksen ennustamiseen käytettiin apuna usemman norjalaisen hiihtosankarin mielipiteitä, matemaattisia taulukoita ja kertaalleen myös yhtä gibbonia!

Usemmalla nettisivustolla oli näkyvissä kello, josta pystyi koko ajan tarkkailemaan, kuinka pitkä aika matsin alkuun vielä oli jäljellä. TV:n katsojille ei voinut jäädä ottelun ajankohta epäselväksi, sillä sitä mainostettiin jokaikisellä mainostauolla. Eilen tuli muutama tunti (!) ottelua ennakoivaa ohjelmaa - ja lopulta itse ottelu.

Ottelu oli luonnollisesti mahdollista nähdä heti suoran lähetyksen päätyttyä jälkilähetyksenä toisella kanavalla. Tänään mm. NRK:n verkkosivuston urheiluosiossa on ollut useita juttuja eilisestä pelistä. Voisin arvata, että sama pätee myös sanomalehtiin. Myrskyn ja voimallisen lumisateen vuoksi emme ole tänne Glomfjordiin saaneet useampaan päivään sanomalehtiä myyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti