sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Sukset jalassa syntyneitä?

Jyri on käynyt taas viime aikoina ahkerasti kiertämässä lähimpänä sijaitsevaa hiihtolenkkiä. Hiihtolenkin alku- ja päätepiste sijaitsevat paikallisen koulun vieressä. Koulun vieressä sijaitsee myös urheilukenttä, jolle on tehty tasamaalatu hiihtoa vasta opetteleville.

Perjantaisella hiihtolenkillä Jyri oli tavannut paikallisen hiihtäjän, jonka muistamme jo viime talvelta. Viime talvena hän näimme hänet numerolappu rinnassa samaisella tasamalaadulla lasten hiihtokisoissa, joskin eteneminen oli aika hankalaa lähes jatkuvan kaatuilun vuoksi. Emme päässeet tuolloin hänen kanssaan puhekontaktiin, koska hän oli vasta vuoden ikäinen!

Ikä- ja kokoero eivät estäneet nykyisin 2-vuotiasta norjalaista yrityksessä haastaa Jyri ladulla. Tuleva hiihtosankari oli treenaamassa isänsä kanssa. Jyri pyrki pienen hiihtoharjoittelijan ohi jatkaakseen omalle hiihtolenkilleen. Kun pienen hiihtäjän vauhti suksilla ei ollut tarpeeksi kova, hän avasi suksen siteet ja lähti pyrkimään Jyristä ohi juoksemalla. Tämä ei kuitenkaan auttanut. Kun Jyri pyysi (suomeksi!) latua päästesssään ottamaan kierroksella kiinni tulevan mestarihiihtäjän, tämä puolestaan yritti ottaa henkisen yliotteen ilmoittamalla (norjaksi) hiihtävänsä Jyrin edellä. Ilmeisesti myös henkinen valmennus on täällä mukana kuvioissa alusta pitäen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti