perjantai 17. joulukuuta 2010

Viestinnän perusopinnot

Helmikuun alussa aloittamani viestinnän perusopinnot (erityisesti verkkoviestintä) on nyt suoritettu. Alkuperäisen suunnitelman mukaan pari viimeistä opintojaksoa olisivat olleet ohjelmassa vasta keväällä 2011, mutta nopeutin aikataulua kesäopinnoilla.

Koska perusopinnot oli mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan etänä, esseet ja muut kirjoitustehtävät ovat olleet isossa roolissa. Verkkoa tietysti hyödynnettiin monin tavoin: alustuksien opponoinneista keskusteluihin ja tentteihin. Opiskeluryhmämme on hyvin heterogeeninen ja etäopintomahdollisuuden myötä mukana on myös useita ulkosuomalaisia. Varsinkin viimeisen perusopintojaksoni kohdalla verkkofoorumin hyödyntäminen opskelijoiden keskinäisessä yhteydenpidossa ongelmatilanteissa osoittautui mainioksi keinoksi.

Kesäopinnot toivat mukavasti vaihtelua verkko-opintoihin: osallistuin luentokurssille ja kahteen perinteiseen kirjatenttiin. Perinteiset kirjatentit tosin tuntuivat muutoin kuin sisällön osalta aika haasteellisilta:pitkästä aikaa piti kirjoittaa kerralla 6-10 sivua tekstiä käsin ja vieläpä niin, että vastaus etenee loogisesti ja käsialasta saa selvän!

Eräs paikallinen tuttu kyseli, miten pystyn patistamaan itseni tekemään ylipäätään mitään (kun ei ole pakkoa) - ja vieläpä nopeuttamaan aikatauluja. Opiskelu on toisaalta tuntunut nyt paljon helpommalta kuin aikanaan perustutkintoa puurtaessani. On mukavaa olla jotain tavoitteellista tekemistä, kun en ole nyt työssä. Olen jo aloittanut viestinnän aineopintojen suorittamisen, joten tekemistä riittää siltä osin ainakin seuraaviksi kuukausiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti