sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Pelle Politibil

Pelle Politibil on Bodöstä kotoisin oleva julkkis, joka esiintyy erilaisissa lasten tapahtumissa - ja ottaa aina menestyksekkäästi kiinni pahantekijät. Kuten nimestä voi päätellä, kyseessä on poliisiauto (mustavalkoiseksi maalattu kuplavolkkari). Pelle on seikkaillut radiossa, tv:ssa, kirjoissa ja parissa elokuvassa. Kun muutimme tänne vuoden alussa, järjestyksessään toinen elokuva, Pelle Politibil går i vannet, oli suuri hitti. Tähän mennessä elokuva on myyty yhteentoista eri maahan.

Pelle Politibilin hahmon kehitti bodöläinen poliisi aluksi lasten liikenneopetukseen. Vuonna 1986 Pelle alkoi seikkailla NRK:n radio-ohjelmassa ja v. 1993 tv:ssa. Ensimmäinen elokuva tuli ensi-iltaan 2002 ja toinen tänä vuonna. Kolmatta elokuvaa suunnitellaan.

Pelle Politibil on parkissa keväästä syksyyn Bodön poliisiaseman edessä (olemme nähneet sen omin silmin!). Tähän asti Pelle on ollutkin leimallisesti juuri bodöläinen, mutta nyt pahimmissa uhkakuvissa Pelle olisi muuttamassa etelämmäksi. Syynä tähän uhkaan on Bodö Nu -lehden mukaan paikallisten sponsorien puute suunnitteilla olevien kolmannen elokuvan ja Pelle-teemapuiston rahoituksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti