sunnuntai 29. elokuuta 2010

Tervetulokirje

Saimme elokuun alkupuolella Melöyn kunnanjohtajaa vastaavalta henkilöltä omakätisesti allekirjoitetun tervetulokirjeen. Keväällä tapahtunut (Norjassa pakollinen) rekisteröityminen kunnan asukkaiksi oli huomioitu: Meidät toivotettiin tervetulleiksi kunnan asukkaiksi ja toivottiin, että tulisimme paikkakunnalla viihtymään. Kirjeessä markkinoitiin erityisesti mainioita ulkoilumahdollisuuksia ja komeita maisemia ja mukana tuli Melöyn alueen ulkoilureittikartta.

Tähän mennessä muuttomme onkin huomioitu lähinnä valtion taholta. Norjassa on omalääkärijärjestelmä eli kaikille maahan asukkaiksi rekisteröityneille on nimetty omalääkäri. Omalääkäriä saa halutessaan vaihtaa ja tämän vaihdoksen voi hoitaa näppärimmin sähköisesti verkkosivuston kautta.

Me saimmekin heti rekisteröitymisen jälkeen alkukeväästä paikallisesta KELAsta kirjeen, jossa kerrottiin kuka omalääkärimme on ja missä hänen vastaanottonsa sijaitsee. Hieman yllättäen omalääkärimme ei työskennellytkään yhdessäkään lähimmistä mahdollisista terveyskeskuksista (Glomfjord, Örnes tms.) vaan suunnilleen kunnan kaikista kauimmaisimmassa kolkassa meistä katsoen. Jonkin aikaa myöhemmin saimme samalta KELAa vastaavalta instanssilta kirjeen, jossa kerrottiin, että omalääkärimme on lähtenyt pois, eikä hänen tilalleen ole valittu ketään. Ilmeisesti valintaa ei ole vieläkään tehty, ainakaan meitä ei ole asioiden muuttumisesta infottu.

Paikkakunnan lehdessä oli (ehkä ihan sattumalta) alkukesästä juttu, joka käsitteli terveydenhuoltoalan (mm. lääkärien) rekrytoinnin haasteellisuutta Melöyssä - ja erityisesti sitä, miten tehtäviin valitut henkilöt saataisiin niissä pysymään edes jonkin aikaa!

Olemme joka tapauksessa ehtineet viime kuukausien ajan noudattaa kunnan markkinointikirjeen vinkkejä ulkoilun osalta, ulkoilureittikarttojakin olimme saaneet jo kaksi kappaletta tätä ennen. Omalääkäri-asian suhteen olemme edelleen odottavalla kannalla, josko rekrytointi onnistuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti