perjantai 27. elokuuta 2010

Cheb

Oldtimersien EM-kilpailut pelattiin Chebin kaupungissa, joka sijaitsee erittäin lähellä Saksan rajaa. Asukkaita kaupungissa on hieman yli 30 000. Kaupungissa pärjäsi kyllä englannin kielellä, mutta saksa olisi ollut turistille helpompi kielivalinta. Eurot kävivät maksuvälineenä käytännössä kaikkialla.

Ensimmäinen kirjallinen maininta Chebista on v. 1061. Chebin turistiesitteiden mukaan kaupungin sijainti on keskiajalta asti ollut etu kaupankäynnille, mutta tuonut myös turvattomuutta. Kaupungin keskustan kävelykadulla on informatiivinen aikajana, jolle on sijoitettu vuosisadoittain, - kymmenittäin ja yksittäisten vuosien tarkkuudellakin kaupungin kannalta tärkeitä tapahtumia. Kisareissuilla turismia ehtii yleensä harrastamaan aika vähän, joten esim. Chebin 1100-luvulta oleva linna jäi näkemättä. Vanhassa kaupungissa ehdimme sentään kävellä.

Hintataso oli erittäin alhainen (verrattuna Suomeen). Majapaikkamme (hyvätasoinen hostel/pensionaatti) ravintolassa lasillinen viiniä maksoi n. 1,40 euroa ja ruokailu oli sekin edullista: alle 20 eurolla sai helposti alku-, pää- ja jälkiruuan. Majapaikkamme ravintola oli tasoltaan ihan hyvä. Ruokalista oli suhteellisen laaja, pääruokavalikoimassa korostui liha ja jälkiruuissa jäätelö. Toki tarjolla oli myös jonkin verran erilaisia salaatteja ja kalaruokia. Myös ruokakaupoissa hinnat olivat matalia. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että paikallisesta marketista löytyi helposti suhteellisen laaja valikoima gluteenittomia tuotteita.

Oman kokemuksen perusteella voisin suositella Chebia viikonloppureissun kohteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti