sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Baari liikenneympyrässä

Vinterfestivalen päättyi perjantaina komeasti: alkuillasta oli ilotulitus, jonka jälkeiset päätösbileet keräsivät sadoittain ihmisiä. Päätösbileissä oli kolme juhlapaikkaa: liikenneympyrään rakennettu lumilinna-baari, laavu ja hotellin ravintola. Laavussa ja hotellin ravintolassa oli tarjolla live-musiikkia. Hotellin ravintolassa kokoontuivat enimmäkseen nuorimmat bilettäjät ja laavussa vanhimmat, lumilinnassa oli sekalaisin ikäjakauma.

Koska meillä ei ollut aiempaa kokemusta tästä traditionaalisesta loppujuhlasta, saavuimme paikalle hieman turhan aikaisin. Jyriä tämä harmitti erityisesti, sillä hän päätyi samantien antamaan suorassa lähetyksessä paikallisradion toimittajalle lausuntoa suomalaisesta sisusta ja paikallisesta juhlasäästä.

Lumilinnassa suosituin biletysasu oli pilkkihaalari tms. lämmin asuste. Meikäläisellä oli monta vaatekerrosta päällekkäin, ja kun kävi välillä lämmittelemässä laavussa, pärjäsi. Ulkolämpötila oli nollan tienoilla. Vuotta aiemmin bilettäjien määrää ei ollut kuulemma lainkaan vähentänyt kymmenen asteen pakkanen - minusta se kuulosti lähinnä urbaanilta legendalta! Bileissä onnistuimme näkemään myös (ensimmäisen kerran tänne muuton jälkeen) paikalliset poliisit, jotka mm. auttoivat ystävällisesti työntämään yhden väsyneen juhlijan taksiin.

Keskustelut bileissä sujuivat jo tutuksi tulleeseen tapaan ruotsi-norja-englanti -sekoituksella. Hassuinta oli kuunnella, kuinka yhdessä vaiheessa Jyri puhui norjaa ja norjalaiset vastasivat englanniksi!

Juhlat olivat hauskat, mutta meillä oli lauantaina edessä Bodön reissu, joten emme ihan loppuun asti paikalla olleet. Vinterfestivalen on paikallisille selkeästi tärkeä tapahtuma, jonka eteen nähdään vaivaa. Ja koska väkeä on täällä kaiken kaikkiaan vähän, perjantai-iltana spinning-ohjaaja oli muuttunut laavun baarimikoksi ja pilates-ohjaaja myi juhliin pääsylippuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti