maanantai 1. maaliskuuta 2010

Lukemattomia kirjoja

Valitsin Norjan muuttokuormaamme hyllystämme kirjoja, joiden lukemista olin siirtänyt myöhempään ajankohtaan syystä tai toisesta. Juuri ennen lähtöämme Suomesta hankin myös muutamia uusia teoksia, joista olin kiinnostunut.

Lukemattomia kirjoja oli muuttolaatikoissa alunperin yhteensä 114 kpl. Enemmistö on fiktiota (78 kpl): kaikenlaista dekkareista venäläisiin klassikkoromaaneihin. Ei-fiktiossa on elämäkertoja, kulttuuria, taloutta - vähän sitä sun tätä. (Ja näihin lukemattomiin kirjoihin en ole todellakaan laskenut mukaan opiskelukirjallisuutta!)

Koska mukaanotettu kirjavalikoima on niin sekalainen, luku-urakastani tulee varmasti mielenkiintoinen. Urakka-sana tosin luo ehkä hieman väärän mielikuvan, tällainen vapaaehtoinen lukeminen ei tunnu raskaalta (vrt. lukeminen tenttiin!). Juuri nyt luen pitkästä aikaa Philip Rothia (Amerikkalainen pastoraali), viime viikon loppupuoli kului ruotsalaisen dekkarin parissa.

Lukemattomien teosten ja uutuuksien ohella otin Glomfjordiin mukaan myös joitain kaikkien aikojen suosikkikirjoistani, niiden lukeminen voi tulla ajankohtaiseksi hetkellä millä hyvänsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti