maanantai 15. maaliskuuta 2010

Lisää ruoka-aiheesta - ja hirvistä

Edellisellä kerralla pohdin mm. kala-autoasiaa ja ratkaisu kysymykseen odottikin postilaatikossa heti tekstin julkaisemisen jälkeen mainoksen muodossa. Jäätelöauton esitteessä kaksi ensimmäistä sivua oli tuutteja yms. perinteistä valikoimaa, kolmannelta sivulta alkaen esiteltiin äyriäisiä ja kalatuotteita: Jäätelöauto = kala-auto!

Hirvet ovat osoittautuneet täällä keskeiseksi ja pysyväksi small talk -aiheeksi yhtä hyvin Jyrin työpaikalla kuin meikäläisen Pilates-ryhmässäkin. Jyri oli saanut kuulla miehestä, joka oli yrittänyt ajaa pihalleen tullutta hirveä lapiolla huitomalla. Hirvi ei ollut ymmärtänyt vihjettä, oli vain tönöttänyt paikallaan kiinnittämättä sen suurempaa huomiota huitojaan (tai lapioon). Pilates-ohjaajani (joka on asunut aiemmin meidän nykyisessä talossamme) opasti minua katselemaan hieman ympärilleen, jos lähtee pimeän aikaan ulos talosta. Hänen mielestään hirvet eivät sinänsä ole vaarallisia, mutta varovaisuus omalta puolelta ei ole pahitteeksi.

Hirvien lukumäärä on täällä kuulemma nyt normaalia suurempi. Pari-kolme hirveä on alkanut myös häiriköidä Glomfjordissa sen verran, että ne aiotaan eliminoida. Häirikköhirvet ovat kuljeskelleet normaalia reteämmin ihmisten pihoilla ja Glomfjordin kaduilla. Hirvet ovat myös aiheuttaneet hankaluuksia liikenteessä täällä ja lähialueella.

1 kommentti:

  1. Filkkareiden-jälkeis-terveiset Tampereelta!

    Hirviteemalle jatkoa: Tuplapalkitussa Lumikko-elokuvassa oli mustavalkoinen kohtaus jäällä taltutettavasta hirvestä. Se sätki ja potki, musiikkina soi S.Kuosmasen Rakkauden haudalla. Lumikko oli muutenkin vaikuttava. Kuten tietenkin Filkkarit muutoinkin.

    Mutta sinulla piisaa siellä ihmeteltävää ihan livenäkin!
    Hirveän mukavaa maaliskuun jatkoa toiv. Eltsu.

    VastaaPoista