torstai 5. tammikuuta 2012

Uusi vuosi

Vastaanotimme ensimmäistä kertaa uuden vuoden Glomfjordissa, suomalaisten ystäviemme kanssa. Luvattua kovaa pakkasta ei onneksi tullut, vaan sää oli suhteellisen hyvä. Toisaalta jos olisi ollut pakkasta, olisi ehkä ollut mahdollisuus nähdä revontulia, vihdoinkin.


Olen ollut uuden vuoden juhlinnassa monilla eri paikkakunnilla, mutta Glomfjord on tässäkin ihan omaa luokkaansa - jos mitataan ilotulituksen määrällä puolen yön tienoilla uuden vuoden aattona. Norjassakin on periaatteessa olemassa aikarajat ilotulitteiden käytölle uuden vuoden juhlinnassa. Malttamattomimmat aloittivat Glomfjordissa kuitenkin jo alkuiltapäivällä perjantaina (30.12.).

Paikallisilta saamamme vihjeen mukaan osasimme suunnistaa kirkonmäelle vuoden vaihtuessa, sillä virallista kunnan järjestämää ilotulitusta ei Glomfjordissa ole. Kirkonmäellä oli runsaasti väkeä ja suomalaisvieraammekin saivat osoituksen pohjoisnorjalaisten ulospäinsuuntautumisesta: vuoden vaihtumisesta (tai jostain muusta) innostuneet meille entuudestaan tuntemattomat tulivat halailemaan.

Puolen yön tienoilla alkoi ilotulitus joka puolella, mihin katsoi. Kirkonmäeltä oli hyvä näkyvyys joka suuntaan ja joka suunnassa taivaalle ammuttiin ilotulitteita. Näky oli jokseenkin uskomaton. Uskomatonta oli myös se, kuinka kauan ilotulitus uuden vuoden aluksi kesti - näkökulmasta riippuen hitaimmat (tai nopeimmat) jatkoivat vielä eilen illallakin ilotulitusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti