sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Eniten hämmästyttää... edelleen moni asia

Hämmästyttäviä asioita tulee näköjään edelleen eteen Norjassa jopa terassiravintoloissa. Olimme Oslossa viikonloppuna. Sää suosi varsinkin lauantaina, ja alkuillasta istuskelimmekin eräällä Aker Bryggen terassiravintoloista lämpimässä auringonpaisteessa. Ravintolan juomahinnaston mukaan oluiden, viinien ja drinkkien lisäksi myynnissä oli samppanjaa monessa eri pullokoossa, 1,5 litran magnum-pulloon asti.

Joskus puolitoista litraa samppanjaa ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Tällaisia tilanteita varten ravintola ilmoitti, että halutessaan asiakkaan on mahdollista valita 9, 12 tai 15 litran samppanja(-tynnyri?). Litra samppanjaa näytti maksavan n. 1000 NOK, siitä voi laskea näppärästi hinnat myös isommille määrille. Ja kyse oli siis ihan tavallisesta terassiravintolasta.

Toisaalta terassin samppanjahinnaston ei olisi pitänyt hämmästyttää. Joulun alla laajalevikkinen valtakunnallinen sanomalehti julkaisi ruokasivuillaan listan joulupöydän suositusviineistä ja -oluista. Heti jutun alussa mainittiin, että samppanja olisi mitä mainioin yleisjuoma perheen joulupöytään ja varsinaisessa juoma-arvosteluosuudessa ainoa ehdotettu joulupöytäsamppanja oli Dom Pérignon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti