lauantai 21. toukokuuta 2011

17. toukokuuta

Tiistain vietettiin Norjan kansallispäivää. Ensimmäistä kertaa näimme, millaisia juhlallisuuksia Glomfjordissa päivään liittyy. Aamulla, jo kahdeksan aikoihin, aloittivat kouluorkesterit virittäytymisen päivään. Puhallinmusiikki kuului yllättävän selkeästi asuntoomme sisälle asti! Täällä on erittäin tavallista, että koululla on oma orkesteri. Orkesterin jäsenillä on univormut. Eri paikkakuntien orkesterit myös kilpailevat keskenään. Esim. lähikaupassamme voi valita, haluaako lahjoittaa pullonpalautusrahat paikalliselle kouluorkesterille.

Pari tuntia myöhemmin alkoi juhla- ja kansallispukuisia kuntalaisia kuljeskella kohti toria. Täällähän nimenomaan kansallispuvun käyttö kansallispäivänä on ihan tavallista, ja jos kansallispukua ei ole, se korvataan muunlaisella juhlapukeutumisella.

Lopulta juhlapukuisten kuntalaisten kulkue marssi torilta paikalliselle koululle. Mukana olivat koulujen soittokunnat ja yllättävän iso määrä asukkaita. Marssi osui päivän suunnilleen ainoaan sateettomaan hetkeen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti