tiistai 9. helmikuuta 2010

Takaisin Glomfjordissa

Tässä heti alkuun maisemakuva, jonka nappasin talomme terassilta. Maiseman tärkeimmät elementit lienevät erotettavissa: puut, lumi, vuoret.

Blogin päivittäminen ei ole onnistunut viime aikoina, kun olen keskittynyt lähinnä matkustamiseen ja ollut poissa verkkoyhteyksien (ja koneen) ääreltä. Toista viikkoa kestänyt kiertomatka (Norja-Suomi-Ruotsi-Norja) päättyi eilisiltana klo 23 tienoilla takaisin Glomfjordiin ja meikäläisellä on nyt sitten takana ensimmäinen yö uudessa kodissa.

Kiertomatkan aikana vietin useita mukavia päiviä Helsingissä. Helsingistä singahdimme Eskilstunaan, jossa Jyri osallistui perinteiseen ratagolfin maratonkilpailuun. Kilpailussa oli tänä vuonna mukana yhteensä 49 kaksihenkistä joukkuetta Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. Tulokset kertovat ruotsalaismenestyksestä. Eilinen tuli vietettyä Oslossa, jossa en ole käynytkään yli kymmeneen vuoteen. Maanantaina ei paljonkaan nähtävyyksiä ollut auki, mutta huikaisevassa auringonpaisteessa oli mukava kävellä kaupungilla. Ihmisiä oli liikkeellä paljon - luultavasti ainakin osittain lähes keväisen sään houkuttamana. Bongasin mainion kirjakaupan, jonne aion päästä tulevillakin Oslon reissuilla. Matkatavaroita oli tällä kertaa jo valmiiksi niin paljon, etten voinut valitettavasti satsata kirjahankintoihin toivomallani tavalla.

Lähtiessämme reissuun Glomfjordissa satoi räntää/vettä, mutta poissaollessamme tänne on tullut oikea talvi. Pakkasta on kymmenkunta astetta ja lunta aika paljon (joskaan ei lähellekään Helsingin kaltaista määrää!). Aurinko paistaa ja ilma on kirkas, mutta loppuviikoksi on ennusteissa luvattu taas vesisadetta ja lämpöasteita. Katsotaan, miten käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti