tiistai 16. helmikuuta 2010

Kaamos on voitettu

Kaamos jäi taakse viime viikon lopulla ja valoisa aika voittaa vuorokaudesta alaa huimin harppauksin. Kuukaudessa päivä pitenee yli kolme tuntia!

Täällä on ollut pari päivää todella keväinen keli, kuin suomalainen maaliskuu (tippuvat räystäät, hangesta heijastuva häikäisevä auringonpaiste jne.). Pihapuussamme hengaava vuonontipu (ei liene oikea lajinimike) vetää päivät pitkät aarioita. Auringon lämmittävä vaikutus tuntuu sisälläkin istuessa (ja tekee tenttiin lukemisen todella haasteelliseksi). Ulkona saa ihailla postikorttimaisemia, joissa yhdistyvät lumiset vuoret ja häikäisevä auringonpaiste. Kävelylenkeillä joutuu tosin enimmäkseen tuijottamaan kenkiään väistääkseen pahimmat jalkakäytäväjäätiköt.

Pakkasen ja auringonpaisteen on luvattu jatkuvan ainakin lähipäivät, mutta suksia emme ole vieläkään ehtineet hankkia. Paras tekosyy, joka estää tällä hetkellä hiihtoharrastuksemme, on asunnon saaminen kuntoon ja viimeistenkin pahvilaatikoiden tyhjentäminen. Paikallisten mukaan talvea on jäljellä vielä monta viikkoa, ehtinemme päästä kokeilemaan lähilatuja. Säävaihtelut ovat täällä tosin kovin nopeita: vastikään avattu hiihtokeskus jouduttiin jo sulkemaan viime viikonlopun ajaksi vesisateen vuoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti