tiistai 26. tammikuuta 2010

Muuttokuorma saapui!

Muuttokuormamme saapui perille vihdoinkin eilisaamuna kymmenen jälkeen. Muuttoauto oli joutunut talvimyräkän riepoteltavaksi matkalla Glomfjordiin, eikä selvinnyt täysin vaurioitta: toinen takavalo roikkui naruvirityksen varassa.


Täällä satoi lunta lauantain ja sunnuntain välisestä yöstä alkaen sunnuntai-iltaan asti. Lunta tuli 20-30 cm, pakkasta oli muutama aste ja maisema kauniin talvinen. Vaihtelun vuoksi tänään onkin sitten satanut vettä ja samanlaista keliä on luvassa huomiseksikin. Onneksi Pohjois-Norjaan tälle päivälle ennustettu myrsky kiersi Glomfjordin!


Muuttokuorman purkamisessa on hurahtanut koko eilisilta ja tämä päivä. Oletettavasti tätä riemua riittää vielä muutamaksi lisäpäiväksikin... Pitänee syvimmän epätoivon hetkellä ottaa käyttöön työkaverien survival-paketista löytyneet pinkit aurinkolasit. Ilman vahvuuksia olevilla laseilla katseltuna kaikki pakkauslaatikot sulautuvat toisiinsa, eikä kokonaistilanne vaikuta enää niin pahalta!


Sopivasti meillä on tästä päivästä alkaen ollut talossa meneillään myös pienimuotoinen remppa, jonka meteli säestää mukavasti laatikoiden tyhjentämisurakkaa.

3 kommenttia:

 1. Järjestelyvoimia, sutjakkaa sopeutumista ja intoa sisustamiseen sinne vuonon varrelle! Ja nauti välillä annos pinkkejä sävyjä, niin taas luistaa!

  Terveiset Tampereen talvesta - aurinko paistaa, lounastauko siis saattaa venähtää kävelylenkin verran. Eltsu.

  VastaaPoista
 2. Olipas kiva, kun käväisit Helsingissä turisteilemassa. Tule pian taas!

  Norjalaistumisesi on herättänyt mielenkiintoa täällä kansallisessa tilastovirastossa. Eli nyt kysymys kuuluu: "Onko siellä Glomfjordissa puita?" Annoin kysyjälle blogisi osoitteen, jotta hän voi käydä sitten myöhemmin lukemassa vastauksesi itse. Nettihän tursuaa mitä kummallisimpia tiedonlähteitä. Onneksi näin kaverikuulolta on mahdollista löytää ne kaikkein parhaat ja luotettavimmat!

  Kaino toive: Saisitko tuotua kuvia uudesta kotikonnustasi tänne blogiisi?

  t. Saija

  VastaaPoista
 3. Helsingin reissu oli todella mukava, nyt on hieman mikä maa, mikä valuutta -olo.

  Vastauksena puita koskevaan ihmettelyyn: Täällä Glomfjordissa on puita (joskin itsekin epäilimme puiden olemassaoloa ennakkoon!).

  Valokuvia on ollut tarkoitus laittaa blogiini, esteenä on ollut tähän asti ns. käytännön ongelma: Muuton loppuvaiheessa keskittymiskykyni oli hieman huono, niinpä annoin luvan pakata kameramme laturin ja välipiuhat muuttolaatikoiden syvyyksiin käsimatkatavaran sijaan. Em. tarvikkeet löytyivät vihdoin ja viimein, joten ensimmäinen kuvakin on nyt saatu julkaistua!

  VastaaPoista