lauantai 15. lokakuuta 2011

Tallinnassa

Viime viikonloppuna käväisimme vähän isommalla porukalla Tallinnassa. Matkan tarkoituksena oli juhlistaa Jyrin isän syntymäpäivää. Jyrin ja minun edellisestä Tallinnan-matkasta olikin ehtinyt kulua yli 10 vuotta.

Laiva oli aivan täynnä matkustajia sekä meno- että paluumatkalla. Kun kuljeskelimme Tallinnan keskustassa sadetta uhmaten lauantaina, yleisimmin kuuli suomen kieltä; se ei ollut mikään yllätys. Havaitsimme myös norjalaisturisteja: Ehkä olemme nykyisin virittäytyneet huomaamaan suomen lisäksi erityisesti norjan kielen ulkomaillakin?

Sunnuntaina kävimme Tallinnan kaupunginmuseossa. Museo oli mielenkiintoinen, ja yllättävän laaja. Näyttelyistä sai kyllä tuhdin tietopaketin kaupungin historiasta, kehityksestä ja nykyisyydestä. Myös taidemuseo Kumu olisi kiinnostanut, mutta tällä kertaa ei aika valitettavasti riittänyt siellä vierailemiseen.

Reissu oli onnistunut, hotellivallintaa myöten (kiitokset anopille!). Merenkäyntikin oli onneksi pelättyä rauhallisempaa, kun myrskyinen sää oli perjantaista hieman ehtinyt laantua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti