torstai 18. elokuuta 2011

Oldtimers-EM

Ratagolfin Oldtimers-sarjan EM-kilpailut pelattiin Saksan Kunzellissa 10.-13.8.2011. Kilpailuihin osallistui 30 nais- ja 69 miespelaajaa. Naisjoukkueita oli mukana seitsemän ja miesjoukkueita 10 kappaletta. Suomesta oli mukana yksi naispelaaja sekä seitsenhenkinen miesjoukkue. Jyri oli mukana pelaajana ja meikä yhtenä huoltajista.

Oldtimers-pelaajien ikärajasta, huoltajista yms. kirjoitin viime vuoden elokuussa Chebin kisaraportissani.

Kilpailumenetelmä. Oldtimers-EM -kilpailuissa kokeiltiin tänä vuonna uudenlaista pelitapaa, jossa jaetaan mitalit sekä lyöntipeleissä että ratavoittokisassa erikseen. Tällä tavoin saadaan joukkuemestaruuksien lisäksi ratkottua henkilökohtaiset mestaruudet kahdella eri tavalla. Lyöntipeli-finaaliin pääsee 9 naista ja 16 miestä (tänä vuonna tosin 19 miestä tasatulosten vuoksi) ja ratavoitto-pudotuspeleihin 16 naista ja 32 miestä.

Suomalaisedustajien sijoitus. Suomen edustajilla ei tänä vuonna valitettavasti ollut kisassa menestystä. Miesten joukkueen sijoitus oli 9./10. Paras miespelaajamme oli Marko Nuotio, joka jäi ensimmäisenä pelaajana pois pudotuspeleistä (sijoitus 33./69). Yhteispohjoismaisessa tai muuten vain urheilullisessa hengessä hurrasimme tanskalais- ja ruotsalaisedustajille, jotka etenivät finaalikierroksille. Loppuviimeksi kannustimme Ruotsin Jan-Åke Perssonia, joka kuitenkin joutui taipumaan Itävallan Reinhard Schusterille pudotuspelin kultamitaliottelussa. Persson kirkasti viimevuotisen henkilökohtaisen pronssin hopeaksi.