torstai 18. elokuuta 2011

Oldtimers-EM

Ratagolfin Oldtimers-sarjan EM-kilpailut pelattiin Saksan Kunzellissa 10.-13.8.2011. Kilpailuihin osallistui 30 nais- ja 69 miespelaajaa. Naisjoukkueita oli mukana seitsemän ja miesjoukkueita 10 kappaletta. Suomesta oli mukana yksi naispelaaja sekä seitsenhenkinen miesjoukkue. Jyri oli mukana pelaajana ja meikä yhtenä huoltajista.

Oldtimers-pelaajien ikärajasta, huoltajista yms. kirjoitin viime vuoden elokuussa Chebin kisaraportissani.

Kilpailumenetelmä. Oldtimers-EM -kilpailuissa kokeiltiin tänä vuonna uudenlaista pelitapaa, jossa jaetaan mitalit sekä lyöntipeleissä että ratavoittokisassa erikseen. Tällä tavoin saadaan joukkuemestaruuksien lisäksi ratkottua henkilökohtaiset mestaruudet kahdella eri tavalla. Lyöntipeli-finaaliin pääsee 9 naista ja 16 miestä (tänä vuonna tosin 19 miestä tasatulosten vuoksi) ja ratavoitto-pudotuspeleihin 16 naista ja 32 miestä.

Suomalaisedustajien sijoitus. Suomen edustajilla ei tänä vuonna valitettavasti ollut kisassa menestystä. Miesten joukkueen sijoitus oli 9./10. Paras miespelaajamme oli Marko Nuotio, joka jäi ensimmäisenä pelaajana pois pudotuspeleistä (sijoitus 33./69). Yhteispohjoismaisessa tai muuten vain urheilullisessa hengessä hurrasimme tanskalais- ja ruotsalaisedustajille, jotka etenivät finaalikierroksille. Loppuviimeksi kannustimme Ruotsin Jan-Åke Perssonia, joka kuitenkin joutui taipumaan Itävallan Reinhard Schusterille pudotuspelin kultamitaliottelussa. Persson kirkasti viimevuotisen henkilökohtaisen pronssin hopeaksi.

Joukkuemestaruudet.
Kuten niin monesti ennenkin ratagolfin arvokisoissa Saksa, Ruotsi ja Itävalta olivat taas vahvoja.
Naisjoukkueet: 1. Saksa, 2. Ruotsi, 3. Itävalta


Miesjoukkueet: 1. Saksa, 2. Ruotsi, 3. SveitsiHenkilökohtaiset mestaruudet. Lyöntipeli:

Naiset:
1. Gaby Rahmlow (Saksa), 2. Alice Kobisch (Saksa), 3. Linda Lundberg (Ruotsi)

Miehet (kolmoisvoitto Saksaan)
1. Philip Busche, 2. Markus Janssen, 3. Karl-Heinz Gerwert.

Pudotuspelit:
Naiset: 1. Heidi Stricker (Sveitsi), 2. Gaby Rahmlow (Saksa), 3. Antonella Flamini (Italia).

Miehet: 1. Reinhard Schuster (Itävalta), 2. Jan-Åke Persson (Ruotsi), 3. Zdenek Andr (Tsekki).

Kisatulokset (järjestäjien sivuilla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti