maanantai 15. elokuuta 2011

Havaintoja Saksasta

Blogissa oli päivitystauko ratagolfin oldtimers-sarjan EM-kisareissun ajan. Kisat käytiin Kunzellissa, Saksassa. Puolentoista viikon mittaiselta reissulta palattiin eilisiltana. Kuvia ja varsinaisia kisatunnelmia on tulossa blogiin tällä viikolla.

Yleishavaintoja Saksan-reissulta:

Kieli. Varsinkin pienemmillä paikkakunnilla kannattaa varautua osamaan edes joitain perusasioita saksaksi. Englantia kyllä osataan ainakin vähän, mutta esim. englanninkielisiä ruokalistoja ei välttämättä ole tarjolla.

Ruoka ja juoma. Kunzellissa käyttämissämme ravintoloissa oli tarjolla kahta annoskokoa: iso ja jättimäinen. Ruokalistalla oli perinteisiä lajeja makkaroista sianpääsylttyyn. Gulassikeittoa tuntui olevan tarjolla likipitäen joka paikassa alkuruokana. Juomapuolella vehnäoluiden lisäksi oli listalla myös paikallisia oluita. Viineistä valtaosa oli tietysti saksalaisia, lasillisen hinta vaihteli kahdesta eurosta neljään euroon.

Hinnat. Hintataso (ainakin niissä ravintoloissa, joita käytimme) oli aika kohtuullinen. Juomien osalta on mainittava, että olut oli ravintoloissa halvempaa kuin vesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti