lauantai 19. helmikuuta 2011

Lumivyöry Glomfjordissa

Hyvin harvoin Glomfjord ylittää uutiskynnyksen valtakunnallisessa mediassa. Viime sunnuntaina näin kuitenkin kävi, sangen dramaattisissa merkeissä. Sunnuntaina päivällä Glomfjordin laskettelukeskuksessa tapahtui lumivyöry. Lumivyöryn alle tiedettiin jääneen vähintään yhden laskettelijan, 16-vuotiaan saksalaispojan.

Etsintä- ja pelastusoperaatio saatiin käyntiin ripeästi, mukana oli pelastuslaitoksen lisäksi vapaaehtoisia ja apuna oli myös tällaisiin tilanteisiin koulutettuja koiria. Laskettelija saatiin pelastettua lumesta ja hänet lennätettiin helikopterilla lähimpään Bodön sairaalaan. Vammat jäivät onneksi pieniksi. Etsintöjä jatkettiin vielä jonkin aikaa mahdollisten muiden lumeen hautautuneiden löytämiseksi, sillä tarkkaa tietoa laskettelijoiden määrästä alueella ei ollut. Ketään muuta ei lisäetsinnöissä löydetty, saksalaisteini oli ainoa, joka oli kadonneeksi ilmoitettu.

Asumme niin lähellä laskettelukeskusta, että pelastusoperaatioon kuuluneen helikopterin pörrrääminen lähistöllämme antoi ennen jo uutisen julkaisemista vihjeitä siitä, että jotain tavallisuudesta poikkeavaa oli meneillään.

Uutinen Glomfjordin lumivyörystä NRK: sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti