sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Lunta ilman talviurheilua

Lumi on pysynyt maassa jo kaksi viikkoa yhtä mittaa. Pakkasta on ollut jatkuvasti, joskin vain yhden-kahden asteen tietämillä. Usko täkäläisten käsitykseen siitä, ettei tämä tarkoita talven alkua on vankkumaton. Itselläni on sen sijaan vaikeuksia kuvitella lähiaikoina tulevaksi vesisateita ja lämpöasteita, jotka sulattavat lumen kokonaan.

Melko tasan kaksi viikkoa sitten, yhden vuorokauden pyrytyksen jäljiltä, lumen syvyys takapihallamme oli yli 80 cm! Mittasimme lumen syvyyden huviksemme samalla, kun kävimme putsaamassa lautasantennia lumesta. Kirjaimellisesti tunsi hukkuvansa lumeen ja lapio oli välttämätön apuväline etenemisessä.

Voisi kuvitella, että tällainen sää olisi mitä mainioin talviurheiluun. Lähimmälle kuntopolullemme ei ole kuitenkaan vieläkään tehty latua, eikä siellä ole myöskään iltavalaistusta käytössä. Glomfjordissa talviurheilutarjonta on tällä hetkellä siis umpihankihiihtoa otsalampun valossa.

Säätilan muuttuminen talviseksi on vaikuttanut myös liikenteeseen: lähiviikkoina täällä Nordlandissa on sattunut yli 40 tapausta, joissa rekka tms. isompi ajoneuvo on jäänyt tielle talvirenkaiden tai lumiketjujen puuttumisen vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti