perjantai 25. marraskuuta 2011

Talvea (ja myrskyä) odotellessaKuvasin viime lauantaina (ensimmäisen oikean pakkasyön jälkeen) jäätynyttä, mutta viheriöivää pihanurmikkoamme.

Viime vuonna tähän aikaan lunta oli ollut jo useamman viikon ajan. Lumettomuus on suosittu puheenaihe, joka myös jakaa ihmisiä. Osa odottaa kiihkeästi hiihto- ja muita talviurheilumahdollisuuksia. Osa on puolestaan sitä mieltä, että lumentulo (tai oikea talvi) tarkoittaa vain pakkasta, lumitöitä ja liukkaita jalkakäytäviä. Glomfjord tai Norja ei tietenkään ole ainoa paikka Pohjoismaissa, jossa talvi on myöhässä. Naapurimme kertoi minulle havainneensa uutisen talven myöhästymisestä Suomessa. NBC puolestaan julkaisi uutisen talven myöhästymisestä Skandinaviassa.

Tällä viikolla on lämpimimmillään Glomfjordissa ollut yli 11 astetta, kylmimmillään ollaan käyty nollan tuntumassa. Vesisadetta on riittänyt joka päivälle, tosin eilen oli vaihtelun vuoksi myös pari raekuuroa. Eilen ja tänään on ollut myös erittäin tuulista: Berit-myrsky on nimittäin iskemässä Nordlandin alueelle. Laivaliikenteessä on ollut eilisestä alkaen Beritin takia peruutuksia ja ulkonaliikkumisestakin on tullut tänään varoituksia meteorologeilta. Myös Melöyn kunta varoittaa tulossa olevasta myrskystä sivuillaan.


Avisa Nordland 25.11.2011: - Farlig å bevege seg utendörs

2 kommenttia:

  1. Täällä on talvi niin paljon myöhässä, että poimin vastanousseita kantarelleja ja suppilovahveroita sekä vaaleita orakkaita 2. joulukuuta.
    Nyt on hieman pakastanut.

    VastaaPoista
  2. Täälläkin on vasta viikon verran näyttänyt talviselta. Ensilumi ehti sulaa pois ja uusi lumi sataa tilalle. Tosin nyt on taas plusasteita ollut pari päivää...

    VastaaPoista