lauantai 10. syyskuuta 2011

Syksyä

Vaikka allakan mukaan onkin jo syksy, Glomfjordissa on ollut melko lämmintä ja aurinkoista. Vielä viime viikonloppunakin lämpötila nousi kahdenkymmenen asteen tuntumaan, mutta kuluneella viikolla sää onkin sitten ollut viileämpää. Varsinkin aamut ovat jo selkeästi syksyisen koleita.

Päivät ovat alkaneet lyhentyä ja illat pimentyä - varsinkin sateisina iltoina tuntuu siltä, etteivät katulamput hoida tehtäväänsä kovinkaan hyvin! Keskiviikkoiltana jumpasta palatessani havaitsin, että heijastimet täytyy taas muistaa kiinnittää kassiin ja takkiin. Lenkkeilijöillä ja koiran ulkoiluttajilla on jo alkanut näkyä heijastinliivejä. Heijastinliivi on oikeasti hyvinkin suositeltava asuste syyspimeillä kaduilla liikuntaa harrastaville.

Koleiden aamujen ja pimeiden iltojen lisäksi ei syksy vielä Glomfjordissa voimakkaasti näy. Puiden lehdissä on vain erittäin vähän keltaista, eikä lehtiä myöskään ole varissut juurikaan. Olikin erittäin mielenkiintoista ja suorastaan yllättävää havaita tänä viikonloppuna, että Tampere näyttää huomattavasti Glomfjordia syksyisemmältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti