keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Hyviä ja huonoja uutisia

Olen aiemminkin blogissani kirjoittanut Melöyn ja erityisesti Glomfjordin huonontuneesta työllisyystilanteesta.

Kesäkuun loppupuolella Melöy pääsi taas NRK:n teksti-tv:n uutisiin - aiheena kunnan pahentuva työttömyystilanne. Touko-kesäkuussa työttömänä työnhakijana kunnassa oli hieman alle 150 henkilöä. Heinäkuun alusta tulivat viimeiset pari sataa teollisuuspuistosta työttömäksi jäänyttä NAV:n tilastoihin mukaan.

Nämä ovat huonoja uutisia, jotka ovat kuitenkin tavallaan olleet tiedossa jo viime syksystä alkaen. Myös valtio on Melöyn tilanteen havainnut ja rahallista apua siltä suunnalta tullaan saamaan. 26.kesäkuuta Melöyn kunnanjohto tapasi elinkeinoministerin ja esitteli kunnan toivelistan.

Hyviäkin uutisia on kuitenkin kuultu: paikallislehden mukaan Melöyn elinkeinokeskuksella olisi valmisteilla neljä projektia, jotka toisivat seuraavan 2-3 vuoden aikana 200-300 uutta työpaikkaa kunnan alueelle. Suurin haaste on saada näihin projekteihin työvoimaa, nyt työttömäksi jääneet muuttavat mitä suurimmalla todennäköisyydellä pois kunnasta mahdollisimman nopeasti - Norjassa on käytännössä täystyöllisyys, vaikka pohjoisessa tilanne onkin kehnompi. Työvoiman rekrytointi Melöyn kaltaiseen paikkaan on osoittautunut meidänkin asuinaikanamme erittäin haasteelliseksi esim. opetus- tai terveydenhuoltoalalla.


framtia, nro 21: - Det haster, Melöy!

framtia, nro 20: Stopp, stopp og stopp i Glomfjord

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti